| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Недеља - четвртак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): недеља, понедељак, уторак, среда и четвртак             10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Sahrak E Qouds, North Falamak Street,
4th Alley, Building No 3
P.O. Box 11365-118
ТЕХЕРАН
ИРАН

Телефон: + 9821 / 88091529 Локација/Мапа
Телефон:  Конзуларна надлежност
Факс:   + 9821 / 88578291 Почасни конзули

Е-mail:

serbembteh@neda.net

serbembtehir@gmail.com

 
   
Веб сајт: http://www.tehran.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
ПОСЕТА ПРВЕ ДАМЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ТАМАРЕ ВУЧИЋ ИСЛАМСКОЈ РЕПУБЛИЦИ ИРАН

Прва дама Републике Србије Тамара Вучић, супруга председника Републике Србије Александра Вучића, учествовала је у Техерану на Првом међународном конгресу утицајних жена који је организовала Џамила Садат Алам Елхода, супруга иранског председника Ебрахима Раисија. Поред учешћа на Конгресу на коме се два пута обратила, прва дама Тамара Вучић је била и на састанку коме су присуствовали ирански председник Ебрахим Раиси и министар иностраних послова Хосеин Абдолахиан, где се она захвалила иранском председнику и иранском народу на подршци Србији када је реч о Косову и Метохији. Поред тога, имала је и посебан билатерални сусрет са госпођом Џамилом Садат Алам Елхода. Пре почетка Конгреса, прва дама Србије је обишла и град Ком, а један од најважнијих догађаја током ове посете било је отварање Српског кутка у Националној библиотеци Ирана. Наша прва дама Тамара Вучић је отворила Српски кутак и одржала пригодан говор, након чега је организован и састанак са директором Националне библиотеке Ирана.   

 

 

 


ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ НАЦИОНАЛНИХ ПРИЗНАЊА ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС, РЕЗУЛТАТЕ И ЗАСЛУГЕ У ОБЛАСТИ ОСТВАРИВАЊА САРАДЊЕ И ЈАЧАЊА ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ, КАО И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРВБА У РЕГИОНУ

Министар спољних послова Ивица Дачић, донео је одлуку којом се расписује јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Све неопходне информације о наведеном могу се наћи на следећим линковима:
www.mfa.rs
www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/

 


Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је генералног директора за Европу у Министарству иностраних послова и развоја Уједињеног Краљевства, Џулијана Брајтвејта.

Током отвореног разговора, истакнут је обострани интерес и спремност за даље продубљивање и јачање сарадње између Србије и Британије у свим областима од интереса за две земље.

У контексту заједнички изражене жеље за даљим интензивирањем политичког дијалога на највишем и високом нивоу, министар Дачић је исказао спремност за наставак разговора са британским званичницима. 

Размотрена су и питања из домена билатералне политичке и економске сарадње, дијалог Београда и Приштине, као и актуелна међународна питања. Саговорници су се сложили у оцени да има још доста простора за унапређење билатералне сарадње, посебно у области економије.

22.11.2022.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова