| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Недеља - четвртак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): недеља, понедељак, уторак, среда и четвртак             10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Sahrak E Qouds, North Falamak Street,
4th Alley, Building No 3
P.O. Box 11365-118
ТЕХЕРАН
ИРАН

Телефон: + 9821 / 88091529 Локација/Мапа
Телефон:  Конзуларна надлежност
Факс:   + 9821 / 88578291 Почасни конзули

Е-mail:

serbembteh@neda.net

serbembtehir@gmail.com

 
   
Веб сајт: http://www.tehran.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ НАЦИОНАЛНИХ ПРИЗНАЊА ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС, РЕЗУЛТАТЕ И ЗАСЛУГЕ У ОБЛАСТИ ОСТВАРИВАЊА САРАДЊЕ И ЈАЧАЊА ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ, КАО И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРВБА У РЕГИОНУ

Министар спољних послова Ивица Дачић, донео је одлуку којом се расписује јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Све неопходне информације о наведеном могу се наћи на следећим линковима:
www.mfa.rs
www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/

 


Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је генералног директора за Европу у Министарству иностраних послова и развоја Уједињеног Краљевства, Џулијана Брајтвејта.

Током отвореног разговора, истакнут је обострани интерес и спремност за даље продубљивање и јачање сарадње између Србије и Британије у свим областима од интереса за две земље.

У контексту заједнички изражене жеље за даљим интензивирањем политичког дијалога на највишем и високом нивоу, министар Дачић је исказао спремност за наставак разговора са британским званичницима. 

Размотрена су и питања из домена билатералне политичке и економске сарадње, дијалог Београда и Приштине, као и актуелна међународна питања. Саговорници су се сложили у оцени да има још доста простора за унапређење билатералне сарадње, посебно у области економије.

22.11.2022.


Билатерални сусрети ППВ и МСП Дачића на маргинама 43. Министарке конференције Франкофоније у Ђерби

Први потпредседник Владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић имао је данас на маргинама 43. Министарске конференције Франкофоније бројне билатералне сусрете са представницима делегација држава чланица, придружених чланица и посматрача Франкофоније.

Дачић и виши секретар председника Републике Кореје задужен за стратегију будућности Јанг Сунг Мин су на маргинама Министарске конференције Франкофоније у Тунису разменили ставове и виђења актуелних политичких збивања на два полуострва, Балканском и Корејском, а корејски званичник је првом потпредседнику Владе Дачићу предложио да посети Кореју. Два саговорника су се сагласила да је неопходно унапредити међусобно традиционалне добре билатералне односе кроз реализацију више заједничких пројеката, али и корејске инвестиције у Републику Србију.

Током садржајног разговора Ивице Дачића и министра иностраних послова Тогоа Роберта Дисеја, саговорници су подсетили на традицију сарадње између две земље, која је успостављена још током процеса деколонизације и борбе за независност Тогоа. Такође су разменили ставове о актуелној политичкој ситуацији у Европи и Африци, те изразили очекивања да се будућа сарадња унапреди кроз повећану активност у билатералним односима, али и кроз сарадњу и подршку у мултилатералним организацијама. Министар Дачић је изразио наду да ће се планирана посета шефа дипломатије Тогоа Београду реализовати ускоро.

Министар Дачић разговарао је у Ђерби и са министром иностраних послова Бугарске Николајем Милковом и изразио наду да ће се интензивна сарадња наставити у наредном периоду, о чему су двојица колега разговарала и приликом недавне посете шефа српске дипломатије Софији.

Заједнички је оцењено да је релативно висок степен подударности политичких ставова две државе пример успешне сарадње кроз активности и пројекте различитих регионалних и међународних организација, попут Франкофоније.

18. нов 2022.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова