| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Недеља - четвртак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): недељом, уторком и средом 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Sahrak E Qouds, North Falamak Street,
4th Alley, Building No 3
P.O. Box 11365-118
ТЕХЕРАН
ИРАН

Телефон: + 9821 / 88091529 Локација/Мапа
Телефон:  Конзуларна надлежност
Факс:   + 9821 / 88578291 Почасни конзули

Е-mail:

serbembteh@neda.net

serbembtehir@gmail.com

 
   
Веб сајт: http://www.tehran.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Амбасадор разговарао са надлежнима у Организацији здравственог туризма

Амбасадор је разговарао са надлежнима у Организацији здравственог туризма. Размењене су информације о досадашњој сарадњи и изнете нове идеје о наставку сарадње, односно превазилажењу тренутног застоја због пандемије COVID 19. Амбасадор је саговорнике информисао и о искуству из посете најпознатијем спа центру у Ирану Сарејн, а они њега о новом програму start up везаним за здраву храну.

 


УЛАЗАК У ИСЛАМСКУ РЕПУБЛИКУ ИРАН

Држављани Републике Србије, као и сви други страни и ирански држављани, укључујући и дипломате, морају имати PCR тест приликом уласка у Исламску Републику Иран. Тест може бити и фотокопија, није обавезно да буде оригинал. Резултате теста ће контролисати надлежне здравствене службе на граничним прелазима/аеродромима. Није могуће радити тест по доласку и сви они који не поседују одговарајући тест биће враћени на дестинацију из које су дошли. Валидност теста је 96 сати.

 


УЛАЗАК У ИСЛАМСКУ РЕПУБЛИКУ ИРАН

Држављани Републике Србије могу без ограничења да уђу у Исламску Републику Иран, као што могу и да транзитирају у случају потребе. Страни држављани, такође, могу без ограничења да улазе у Исламску Републику Иран. При уласку у земљу се врши електронска медицинска контрола и у случају да је код неког лица утврђена повећана температура или да показује неки други симптом заразе, то лице ће бити тестирано на COVID 19. Резултати теста ће бити познати у року од 48 сати, а у случају позитивног налаза, лице се упућује у одговарајући карантин. У супротном, путник који је ушао више неће бити контактиран.  

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова