| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Недеља - четвртак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама) недељом, понедељком, уторком и средом:                10:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
Sahrak E Qouds, North Falamak Street,
4th Alley, Building No 3
P.O. Box 11365-118
ТЕХЕРАН
ИРАН

Телефон: + 9821 / 88091529 Локација/Мапа
Телефон:  Конзуларна надлежност
Факс:   + 9821 / 88578291 Почасни конзули

Е-mail:

serbembteh@neda.net

serbembtehir@gmail.com

 
   
Веб сајт: http://www.tehran.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
ИРАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ИПУ - ИСПРАЋАЈ

Амбасадор је испратио иранску делегацију која ће учествовати на ИПУ у Београду. Шеф делегације је председник иранског Парламента др Али Лариџани, а уделегицији се налазе и високи представници Парламента и Министарства спољних послова Ирана. Пожелео им је успех у раду.

 


КОНГРЕС О ЗДРАВСТВЕНОМ ТУРИЗМУ

У Техерану је одржан Конгрес о здравственом туризму. Иако је у питању Конгрес који се превасходно тиче исламских земаља, представници из Србије су као и прошле године, позвани да на њему учествују. Председник Кластера здравственог туризма Србије Миодраг Миљковић и директори Меркура из Врњачке Бање др Дејан Станојевић су имали веома запажену презентацију о спа туризму у Србији и посебно у Врњачкој Бањи. Интересовање медија је било велико и вести о конгресу и нашим активностима објављене су у више иранских медија. Амбасадор Драган Тодоровић је, између осталог, дао изјаву и за државну информативну агенцију ИРНА. Појаснио је да наши представници учествују већ други иако Србија није исламска земља, али је Иран пријатељска земља и постоји велики интерес за сарадњу у области здравственог туризма. Нагласио је да Србија има развијени спа туризам и да ће у наредном периоду бити успостављена конкретна сарадња у том сектору.

https://en.irna.ir/news/83511163/Serbia-Iran-to-fast-develop-health-tourism-cooperation-Envoy

 


РАЗГОВОР АМБАСАДОРА СА ПОЗНАТИМ ИРАНСКИМ ПИСЦЕМ

Амбасадор у разговору са једним од најпознатијих иранских писама Махмудом Долатабадијем, аутором књига Келидар, Недостајући Солуч, Пуковник, Жеђ. Разговор је вођен на једном од овдашњих пријема и тицао се преводилачког рада иранских аутора на српски и српских аутора на персијски језик 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова