| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Недеља - четвртак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама) недељом, уторком  и средом: 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Sahrak E Qouds, North Falamak Street,
4th Alley, Building No 3
P.O. Box 11365-118
ТЕХЕРАН
ИРАН

Телефон: + 9821 / 88091529 Локација/Мапа
Телефон:  Конзуларна надлежност
Факс:   + 9821 / 88578291 Почасни конзули

Е-mail:

serbembteh@neda.net

serbembtehir@gmail.com

 
   
Веб сајт: http://www.tehran.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Потписан Меморандум о разумевању о научној сарадњи у области заштите биља

Јуче (11.12.2018.) је у просторијама Иранског истраживачког института за заштиту биља у Техерану, потписан споразум (Меморандум о разумевању) између ове установе и Београдског универзитета. Реч је о веома значајном документу, првом такве врсте из области научне сарадње између две земље. Документ је најпре у Београду још у октобру потписао ректор Београдског универзитета, након чега је поштом послат у Техеран. Јуче је свој потпис ставио Ебрахим Ебрахими, директор ове установе.
Током церемоније потписивања, говорили су Е. Ебрахими, директор, Р. Заре, заменик директора Организације за пољопривредна истраживања и образовање, која делује у оквиру Министарства пољопривреде, истраживач К. Бананех и амбасадор Д. Тодоровић.
Амбасадор је указао на значај потписивања овог документа и изразио очекивање да ће сарадња научних институција две земље из области заштите биља представљати само почетак научне сарадње која би требало да се прошири и на друге области у којима две стране пронађу заједнички интерес. Подсетио је да је Амбасада све време била информисана о процесу преговарања јер је са обе стране Амбасади ради информисања слата њихова међусобна писана комуникација. Нагласио је да за успешан крај процеса посредног преговарања (путем електронске поште) највеће заслуге на нашој страни припадају професорки Пољопривредног факултета БУ А. Булајић.
 

 


Састанак амбасадора са Парване Салашури, председницом Парламентарне групе пријатељства са Србијом и чланицом Комитета за културу иранског Парламента.

Амбасадор је 20. новембра у уторак имао састанак са Парване Салашури, председницом Парламентарне групе пријатељства са Србијом и чланицом Комитета за културу иранског Парламента. Разговор се тицао билатералних односа две земље, посебно парламентарне сарадње и очекивања реализације неких посета парламентарних делегација.

 


Састанак амбасадора са Хешматулахом Фалатпишехом, председником Комитета за националну безбедност и спољну политику иранског Парламента

Амбасадор је 20. новембра у уторак имао састанак са Хешматулахом Фалатпишехом, председником Комитета за националну безбедност и спољну политику иранског Парламента. Разговор се тицао билатералних односа две земље, посебно парламентарне сарадње, која је врло добра. Договорени су даљи кораци у продубљивању парламентарних веза две пријатељске земље.
Поред тога, домаћин је изнео ставове о тренутној спољнополитичкој ситуацији и иранским очекивањима од земаља чланица Европске уније.

https://www.tehrantimes.com/news/429778/Iran-to-expand-relations-with-Europe-MP
 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова